“Eet minder vlees maar beter vlees.”

 

Ruben en Paul Vande Walle vertellen: “We zijn een familiebedrijf met een lange traditie. Onze zaak gaat helemaal terug tot 1777 en we zitten in dit pand sinds 1856. We putten uit de rijke ervaring van 7 generaties slagers. Het is nooit onze ambitie geweest om te groeien maar om kwaliteit te bieden. Daarom doen we alles op een kleinschalige, gecontroleerde manier en hebben we een eigen slachthuis. We zijn de enige slagerij mét slachthuis in Vlaanderen.

Onze specialiteit is lamsvlees uit onze eigen stal. We kweken met plantaardige voeding, met vrije uitloop en met respectvolle behandeling van de dieren. Daardoor zijn onze dieren niet gestrest. Dat levert gezonder, malser en sappiger vlees. Voor het rund- en het varkensvlees werken we samen met andere lokale stallen die volgens hetzelfde principe werken. We zijn gepassioneerd door ambachtelijke, eerlijke producten, het artisanale, de smaak. Wij promoten geen overdadige vleesconsumptie. Eet minder maar beter vlees."

Meer over ons verhaal en visie kan je lezen in ons boek 'Geslacht bij Vande Walle' wat we samen met uitgeverij Beefcake Publishing uitbrachten. De getuigenissen, tips, anekdotes en recepten werden opgetekend door Koen Lauwereyns, voorzien van een voorwoord door Wim Opbrouck en geïllustreerd met foto's van Piet Kersengieter. Het boek is te koop in onze winkel.

“We zijn weer wat meer aan huis gaan leveren. Zoals vroeger eigenlijk.”
- De Tijd, mei 2020 -

Lees meer

Slagerij Vande Walle
Stationsstraat 14, 9690 Kluisbergen
info@slagerijvandewalle.be055/38.80.37