“Het kwaliteitsverschil zit ook in het slachtproces”

 

Naast onze winkel baten wij ook een modern slachthuis uit. We slachten voor onszelf en voor derden, maar nooit in grote aantallen. Een eigen slachthuis is een bewuste keuze. Supermarkten zetten grote vleesbedrijven onder druk. Die druk  geven bedrijven door aan slachthuizen, die op hun beurt vaak de boeren met de rug tegen de muur zetten. Dat veroorzaakt onvermijdelijke wantoestanden. Al dat goedkope vlees heeft zijn prijs... Met onze manier van werken tonen we dat het op een andere manier kan. We handelen met respect voor de dieren en voor de telers. Ons motto: eet minder maar beter vlees.

 
 
 

Wij voldoen aan alle strenge regels van een groot slachthuis, maar daarbovenop nemen we de tijd voor de slacht. Daardoor ervaren onze dieren nauwelijks stress.Het kwaliteitsverschil zit ook in het proces. Zo kappen wij onze dieren nog met de hand en gaat de afkoeling in de frigo langzaam. Dit zorgt voor een betere smaak. Je kan bij ons op afspraak je zelfgekweekte dieren laten slachten. Bespreek met ons de mogelijke bereidingen.

 
“Laat jouw dier bij ons slachten.”
 

Slagerij Vande Walle
Stationsstraat 14, 9690 Kluisbergen
info@slagerijvandewalle.be055/38.80.37