Onze gezonde buitenvarkens hebben klimkilometers in de billen. Vrolijk wroeten ze op de hellingen van de Vlaamse Ardennen. De natuurlijke voeding, het sportieve buitenleven zonder stress, de ambachtelijke, respectvolle manier van slachten; dit alles zorgt voor de smaak van vroeger: rijk, vol en sappig. Je hoeft geen foodie te zijn om dat te proeven. De gemarmerde structuur maakt dat het vlees in de pan goudbruin aanbakt. 

 

 

 

“ Dit op zich al
lekkere Brasvar-ras
met Duroc-genen
tillen we naar
een nog hoger
smaakniveau. ”

 

 

 
 

Elk Flandrien varken deelt 3000m2 weiland met 5 andere varkentjes. Hier kunnen ze naar hartenlust wroeten en op zoek gaan naar insecten, wormen, onkruidwortelen en grassen. Dit vullen kwekers Hans Ronsse en zoon Wannes aan met een evenwichtige mix van gerst, mais, tarwe, triticale, bonen, erwten, koolzaad, luzerne... Een ambachtelijke maalderij bereidt deze mix, zonder addictieven of antibiotica toe te voegen! Zo krijgen ze een héél natuurlijke en evenwichtige voeding.

 
 
 

 

“Kom ons bewonderen in de Zeelstraat in Nukerke. Hier zie je ons gelukkig z(w)ijn in de weide en in de piglo's.”

 
 

 

 
 

Het kwaliteitsverschil met ander varkensvlees zit ook in ons slachtproces. De weilanden waar de Flandrien varkens rondhossen, liggen maar op 10 minuten rijden van Slachterij Vande Walle. Zo vermijden we transportstress. We nemen tijd voor de slacht, met respect voor elk dier. De afkoeling in de frigo gaat langzaam. Dat leidt allemaal tot een betere smaak. 

 

 

 

“ Heel wat chefs
kiezen voor varkensvlees. ”
Op deze link delen ze enkele recepten.