We kiezen in de eerste plaats voor het ras Belgische Wit-Blauw omdat het echt lekker vlees is. Door natuurlijke selectie maakt dit ras meer vlees aan dan een ander ras. Voor dezelfde input en uitstoot krijg je een hoger rendement. Daardoor is dit Belgisch Wit-Blauw ras duurzamer dan andere rassen. Nog een extra is dat je deze dieren volledig kan verwerken. En dat doen we zelf. We slachten en bereiden volgens oude recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Dankzij de fijne spiervezels is het vlees smaakvol, mals en sappig.

 

 

 


“In de lente, de zomer en de herfst grazen de runderen in de weide. In de winter bestaat hun gevarieerde menu uit hooi, mais, bietenpulp, lijnzaad en luzerne.”

 

 

 
 

Voor ons rundvlees doen we een beroep op lokale, kleinschalige veehouders uit de Vlaamse Ardennen. Mensen met wie we al jaren samenwerken en die dezelfde visie met ons delen. We verwerken enkel de vrouwelijke runderen vanaf 450 tot 550 kg die 3 tot 5 jaar oud zijn. 

 
 
 

 

 

"Lekker, mals vlees
van de korte keten.
We slachten en verwerken zelf en verkopen onze eigen bereidingen in onze winkel. ”

 
 

 

 
 

Bij het slachten vermijden we stress. De afstand tussen de weilanden en ons slachthuis is bijvoorbeeld klein. De dieren zijn alleen en het slachten gaat snel. Als je vlees wil eten, moet je nu eenmaal een dier doden. Maar we doen het met zoveel mogelijk respect. We laten het vlees heel langzaam afkoelen waardoor het malser is dan wanneer het snel moet gaan. Het volledig Belgisch Wit-Blauw verwerken we verder in ons atelier.

 

 

 

 

Lekkere recepten met rundvlees via deze link.