Lamsvlees is onze specialiteit. We kweken de dieren zelf, slachten ze in ons eigen slachthuis, verwerken ze en verkopen alles in onze slagerij. Dat is het verhaal van de korte keten. Een uitgebalanceerde voeding, de vrije uitloop, de manier van slachten en koelen... het draagt allemaal bij tot de gekende pure smaak waar veel mensen, ook van ver, voor afkomen.

 

 

 

 

"De malse groene weidelanden aan de rand van het dorp hebben een positief effect op de smaak en de voedingswaarde."

 

 

 
 


Ons lamsvlees is een familieverhaal. Ruben Vande Walle leerde de stiel van zijn vader Paul. Samen met zijn vrouw Tamara en team runnen ze de stal, de slagerij en het slachthuis. Zus Ilse springt bij tijdens het lammerseizoen.

 
 
 

 

 

"Onze schapen zijn kruisingen tussen twee rassen: Bleu de Maine of Hollandse boerenschapen en Texel."

 
 

 

 
 
Op het menu: gras en hooi van onze eigen weiden, aangevuld met een mengsel van pulp, gerst, mais en bierdraft.

 

 

 

“Mensen komen van ver voor ons lamsvlees. We verkopen het hele jaar door, met een piek rond de Paasperiode.”

 

 

 
 


Liefde voor dieren zit in onze genen. We behandelen ze met veel respect. Ze hebben een mooi leven in onze weiden en in de winter in onze grote stal. We hebben het hele jaar door lammeren die we slachten als ze 6 tot 11 maanden zijn. Dan is hun vlees op zijn best.

 
 
 

 

 

“We zijn een van de oudste slagersfamilies van het land die zelf kweken én slachten. Uit die ervaring en traditie putten, is een rijkdom."

 
 

 

 
 


Dankzij ons eigen slachthuis houden we controle over het volledige verwerkingsproces. Elke maandag slachten we, dinsdag verwerken we en van woensdag tot en met zondagmiddag verkopen we in onze winkel. Ons vlees is vers en sappig en vraagt nauwelijks marinade of kruiden omdat het uit zichzelf zo lekker smaakt. Ons lamsvlees is een eerlijk, puur product dat we verkopen aan een eerlijke prijs. Het is ideaal voor de wereldkeuken: van de lamsbout op grootmoeders wijze  tot een pittige tajine.

 

 

 

 

“Heel wat foodies en chefs kiezen voor ons lamsvlees."

Op deze link vind je recepten.