Het BRASVAR’ken onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Het smakelijk varkensvlees heeft een gemarmerde structuur en bakt mooi bruin aan in de pan. BRASVAR is de favoriete keuze van chefs, topslagers en hobbykoks. Een echt culinair hoogstandje.

 

 

 

 

“De voeding
van onze varkens
is BRAS, een mix van aardappelen, draf en
mais aangevuld
met graan, olijfolie
en vers hooi.”

 

 

 
 

In de velden van het landelijke Nevele kweken Kristof en Angelique al jaren het BRASVAR’ken. Het is een Durocvarken dat op een duurzame manier gekweekt wordt. De ‘bras’voeding wordt op de hoeve zelf samengesteld op basis van hoofdzakelijk lokale producten. Het opwaarderen van deze nevenstromen komt alvast ons milieu ten goede. Bovendien gebruiken ze mais die ze zelf kweken rond de hoeve en inkuilen om het hele jaar door als voeder te kunnen gebruiken (zonder transport). De varkensmest dient als natuurlijke messtof voor de akkers. Overtollige mest gaat via een ondergrondse leiding (alweer zonder transport) naar een nabijgelegen biogasinstallatie (VC Energy) om te verwerken tot groene stroom.

 
 
 

 

 

“Kleine ecologische voetafdruk door mais van eigen teelt.”

 
 

 

 
 

De smaak van vroeger krijg je niet zomaar. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken het verschil. Dankjwel Een pure aanpak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kristof en Angelique willen enkel het beste op het vlak van smaak, kwaliteit, dripverliezen, kleur, bewaring en gezondheid.

 

 

 

“Heel wat chefs
kiezen voor Brasvar.”
Op deze link delen ze enkele recepten.